Cavallet de mar
Hippocampus gutulattus
Quan la femella ha generat ous fèrtils, és ella qui penetra el mascle i els introdueix en el seu cos, que els coba i els pareix al cap de 30 o 40 dies. El mascle pot ser "fecundat" per diverses femelles en una sola tongada (amb la qual cosa, realment no sap qui és la mare de cada nou cavallet, un cop ha parit). Font: Marenostrum.
He trobat que valia la pena fer-ne esment, perquè de vegades apel·lem a la natura per explicar comportaments humans (normalment per defensar cert statu quo), i anem a buscar l'exemple que ens convé.
He volgut donar un contrapunt curiós i tendre sobre un animal que -en desconeixia, fins avui, aquest detall- sempre m'ha fascinat. Com l'home que accepta la seva part femenina.
Dra. Marols
13 comentaris:
Caram amb els cavallets de mar! Jo també ho desconeixia, molt interessant!
M’has deixat com la vaca que contempla el prat i exclama:
-És inexplicable!
?
cada dia dius coses més rares, Vladimir!
Rares no, incomprensibles. Com els ous del cavallet de mar.
No ho entenc... a veure, una femella té ous i penetra el mascle que els cova i els pareix... Vols dir que els científics no han decidit dir femella al mascle i viceversa? Què decideix que sigui femella o mascle?
M'agrada molt el teu/vostre blog, l'enllaço al meu.
Maria és una bona pregunta.
La faré arribar als amics biòlegs i la contestaré al mateix bloc tan bon punt ho hagi esbrinat...
Parlant de paral·lelismes entre comportaments animals i humans.... El gall fer es passa tota la nit ballant per les femelles, es munten una mena de "disco", i els mascles ballen i s'exhibeixen mentre les femelles s'ho miren i comenten la jugada. I el mussol pirenaic omple nius de picot abandonats amb menjar per mostrar que té molts "possibles" i lligar-se la femella, que escull el que té més "pasta".
Ah! i només un 3 % dels animals són fidels a una sola parella.
Parir ous?
Espero que la meva parella no provi d'encasquetar-me'ls a mi. Quin mal!!!
No hi enteneu gens!
El cavallet de mar és un peix i, com la majoria de peixos que conec (els taurons serien l’excepció, també les sirenes), la femella expulsa els seus òvuls al medi aquàtic (vulgarment anomenats ous, però res a veure amb els ous amb closca) on són fecundats per l’esperma expulsat pel peix mascle. A partir d’aquí s’aniran formant els ous que protegiran l’embrió fins a la formació de l’aleví.
Poc a veure amb les persones, tot i que tan sovint vagin peix.
ara només ens falta saber si el cavallet de mar sap posar la rentadora
M'ha deixat ben sorpresa el teu post, Dra. Marols, i m'ha picat força la curiositat. Els podries transmetre una nova pregunta als teus amics biòlegs, si us plau? M'agradaria saber si, un cop han "parit" (perquè deuen parir, no?), els cavallets mascles continuen essent responsables de la seva descendència i s'ocupen d'alimentar-los i de cobrir altres necessitats que puguin tenir durant les seves primeres hores o dies de vida.
Per cert, Merry Cherry, he sentit que en Vladi, després de llegir el teu darrer comentari, ha cridat: per què collons necessiten roba els cavallets de mar si van despullats i ensenyant la cua?
Salut!
Matri
ei Lu,
de cavallets no hi entenc, però trobo que algunes dones haurien d'aprendre de la tècnica de la medusa.
Amigos,
Lo que comenta el camarada Vladimir no es descaballado, aunque no sea exacto. Vamos a ver, los caballitos de mar se aparean según la temperatura del agua. Después de un orquestado y detallado baile, la pareja de caballitos se entrelaza y el macho deja caer una especie de leche que recoge amorosamente la hembra; tras una serie de “contoneos” mezclados con periodos de pausa que pueden ser de 15 a 20 minutos, el cóctel está servido y la hembra deposita los óvulos en el cuerpo del macho (exactamente en una especie de bolsa que el tío llevará colgada unas tres semanas). En este simple escroto, el caballito-varón fecunda los óvulos que se convertirán en embriones y alevines.
Por cierto, no os metáis con el tiburón, pues para explicarlo llanamente es un pez que realiza su reproducción a través de un pene doble (pterigopodio); bueno doble en algunos casos, i a veces incluso petrificado, pero no os lío.
Publica un comentari a l'entrada