dijous, de juliol 10, 2008

"De profundis"

L’altre dia, amb motiu de la presentació del número 50 de la revista Valors (http://compagina.powweb.com/valors/), en Pujolet ens feia una reflexió sobre la crisis dels grans valors en el nostre país. El que fa uns anys eren “valors sòlids” sembla ser que ara tendien a estovar-se i a fer-se “valors líquids”. Sobre aquest tema volia fer quatre ratlles. Impossible.

La pèrdua de la batalla de l’aire condicionat ha coincidit amb l’evaporació dels meus pensaments més brillants en la calda de musclo passat que fa tan modern i ecologista el despatx. Perquè sí, entenc que cal estalviar energia i vetllar per la capa d’ozó, però això va associat a dutxar-se més sovint i fer anar el vano no només de cintura cap amunt. Per Déu.

Ni assegut a la tassa de la cagadora, lloc de sagrada intimitat on normalment surt el més autèntic de la meva persona he aconseguit el mínim grau de concentració necessària per a fer fluir res d’interès. “Valors sòlids”, “valors líquids”, “valors gasosos”... i jo que sé. En el reducte atòmic només em passa pel cap una qüestió important: quina és la millor ubicació on hauria de penjar el rotllo de paper de water.

vladimir

14 comentaris:

Anònim ha dit...

vladimir,
el rotllo de paper de water?

Depèn de si te l’eixugues amb la dreta o amb l’esquerra; també és important saber si ets manxol o tens certes extravagàncies. En tot cas, l’extrem del paper de water que estiraràs ha d’estar el més separat possible de la paret. Pensa que en fregadís diari amb la paret pot embrutir-se de les ditades emmerdades d’alguns d’aquest esforçats de la llengua i maldestres de mans... ja saps de que et parlo.

Vagi de gust i no feu soroll.

Anònim ha dit...

Ramon,
si s’és manxol tan li fa que el rotllo sigui a la dreta com a l’esquerra. El que cal és que el rodet del paper de water quedi travat en el moment de l’estirada definitiva (com un cinturo de seguretat).

Anònim ha dit...

Jo sóc de bany txec. Hi ha menys arbres que aigua. Si cal el bidet s'omple d'aigua de mar.
Visca el rajolí dels vàters de turquia.

Anònim ha dit...

Hijo,
Ciertamente el baño es uno de los escasos lugares de sagrada intimidad que nos quedan. Incluso en el convento muchas veces debemos encerrarnos en ese santuario. Te sugiero como editor que sospeses la idea del “rollo-libro”. Nuestra comunidad estaría interesada en unos rollos donde estuvieran impresas las principales oraciones del cristiano, no sé para aprovechar el tiempo mientras incubamos.

Un saludo.

Anònim ha dit...

vladi i ramon,
trobo que qui ha de decidir si l’extrem lliure del paper higiènic, un cop penjat en el porta-rotllos, ha de caure cap a la part de dins (a tocar de la paret) o cap a la part exterior, és qui té la iniciativa de posar-lo. Estic fins els... de tots aquells que només saben criticar i no foten ni l’ou (mai millor dit). Si algú troba mal col•locat el paper higiènic del meu quarto de bany, a prendre pel cul i que s’eixugui amb el dit.

Anònim ha dit...

has quedat descansat...... Gran POST amb grans comentaris!!!!! se't deu escapar tot per baix, i no et queda res a dalt. Per aixó "lo" del mig et puja a dalt, jajaja.

Anònim ha dit...

Interessant tema el del paper i la caguera. Però a mi, vladi, el que realment m'interessa és saber la teva opinió sobre el pixar dret o ajagut. Les esbroncades de la senyora perquè em resisteixo a orinar com una nena no tenen nom. Ara, com a bon solsonenc, jo resisteixo amb l'arma a la mà.

Anònim ha dit...

Els catalans tenim tirada a tocar el tema amb profusió de seguida que algú gosa esmentar-lo. Com, quan, quant, amb quant paper, etc.

Anònim ha dit...

Lu no li diguis aquetes coses al Vladi que es posa nerviós.

Anònim ha dit...

No crec que tingui gaire tirada al tema de la merda. Però és clar, jo sóc rus.

Anònim ha dit...

Companys,
eixugueu-vos amb les mans. L'excés en el consum de cel·lulosa és una de les principals causes de l'expoli d'extensions inmenses de boscos.

Anònim ha dit...

Hola, soy madre viuda de familia numerosa, cuatro mozos y una cacatua (regalo de mi difunto). Yo recomendaría colgar el papel higiénico lo más cerca posible del techo. Los niños son los principales consumidores de este producto, y por ahi aprieta la crisis.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'Anna, tant li fa que el paper pengi cap a un costat o l'altre. El més important és que n'hi hagi al portarollos. Ah! i algun de reserva ben a mà, sobre la cisterna per exemple.

Anònim ha dit...

Hola, sóc un sibarita del paper i trobo una guarrada fer servir el paper de netejar el cul de certs establimnts públics. Crec que és una manca de respecte descuidar tant aquest tema, com diu la Bíblia: "pel seu paper els coneixereu".

Aquells que freqüenteu tuguris us aconsello fer servir paper de fumar, és fi i podeu portar-lo ben endreçat a la butxaca.