dijous, de desembre 14, 2006

El Fill okupa

Llegeixo que un jutge de Barcelona ordena el desallotjament dels ocupants de la fàbrica de Can Ricart. Una vegada més s’obre el debat entre el dret a la propietat i l’ús social de la propietat. Cadascú que hi digui la seva: la propietat privada és un bé que s’ha de protegir, el dret a la vivenda és un dret que consagra la Constitució (i d’altres escrits plens de bones intencions). Un servidor no ho té clar, suposo que és una qüestió de límits, de proporció i de perspectiva.

Em ve al cap l’anècdota central del Nadal: l’ocupació d’un estable de Betlem per part d’una parella amb problemes de part. Ella, Maria, ell, Josep, i el nen Jesús a punt de treure el nas. Al ras, un fred de mil dimonis, i cap casa per acollir al fill de Nostre Senyor. Així doncs, tots celebrem amb neules i torrons el feliç desenllaç del primer nadó okupa.

Gràcies a Déu que al llogarret de Betlem de Judà no hi havia un jutge com aquest de Barcelona. Us imagineu la Sagrada Família buscant un niu de mussol on parir el redemptor?

Vladimir

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei! ...ui que si que divagues... quines comparacions. Ja tenim el nadal a la punta de la llengua!!

salut i bon nadal!

Anònim ha dit...

Que coi us passa a tots que no pareu de fotre els ocells. Prou feines tenen els mussols com per haver de rebre la currua de xefarders que omplen el niu del nen jesús cada nadal

Anònim ha dit...

Sí, sí, al capdevall, una història ben tètrica. Amb okupes, camells, substàncies sospitoses i paios amb túnica i diademes daurades que deien que volaven. Tot plegat fa força pudor... potser el metà de
la vaca.

La Mallerenga amb espingarda

Anònim ha dit...

Vladi,

un servidor, ni neules ni torrons. Per Nadal, una tal Betlem i a gratar la simbomba (no té propietària, la poso a disposició de totes).

Anònim ha dit...

Benvolgut Vladimir, em sap greu discernir de la teva elocubració, pero Jesus no pot ser considerat com un okupa:
1. L'estable o pessebre en el que van ser col·locats,era propietat de familiars de Josep, i aquests van donar la seva previa autorització.
2.Van ser col·locats a l'estable, per falta de lloc a la casa, però cal tenir en compte´que un estudi recent, ha explicat, que l'habitació de l'estable era una de les millors, tingueu en compte que els animals, encarregats de les explotacions agraries, eren els més ben cuidats.